Welke kleuren gaan we veel zien in Najaar en Winter 2022/23?

Heb jij dat ook? Nog lang niet door lente en zomer heen maar toch benieuwd naar de kleuren voor de komende herfst en winter?

Kleurenautoriteit Pantone heeft voor de New York Fashion Week haar Fashion Colour Trend Report voor herfst/winter 2022/23 uitgebracht.

Daarin vinden we tien opvallende kleuren voor dit seizoen en vijf zachtere kernkleuren. 

De accentkleuren zijn Strawberry Cream, een helder roze, en Meadow Violet, een lichte paarse tint, Molten Lava en Dragon Fire, beide vlammend rood.  Chicory Cafe, een rijk aardebruin, voegt wat rust toe.

Groen en blauw zijn elk in twee tinten vertegenwoordigd: Cardamom Seed, een aardse kaki, en Abundant Green, een rijk bosgroen, alsmede Lichen Blue, een medium blauw, en Watersprout, een helder turkoois. Spicy Mustard, een exotisch geel, voegt nog een kleur toe aan het palet.

In tegenstelling tot de accentkleuren zijn de vijf kernkleuren klassiek en tijdloos. Met Tapioca presenteert Pantone een warme crèmetint en met Peach Caramel een rijke abrikoos. Een pittige maar zachte bruine tint, Iced Coffee, rondt de warme kleuren af met een iets sterkere toon. Twee van de basistinten zijn aan de koelere kant van het kleurenspectrum - Quiet Shade is een neutraal grijs en Blueberry is een donker indigoblauw.

Neem dus alvast een kijkje in de "kleurenkeuken" van Pantone Herfst/Winter 2022/23.

Bron: Fashion United