De naaitechnieken in week 3 van de Sewing Bee...

 

De Great British Sewing Bee 3 ging deze week over de mode uit de jaren '70: flaired jeans of gewoon "broeken met wijde pijpen" en maxi-jurken die nu weer helemaal terug zijn in het modebeeld. 

Het maken van de jeans was een pittige opdracht met veel details zoals het heupstuk, de voorsluiting, zakken en tailleband. Daar liepen de deelnemers vaak op vast en er werd streng op gejureerd door Esme en Patrick.

Het was dus niet moeilijk om 2 videolessen te selecteren die je t/m13 juli as. gratis kunt bekijken: 

1. Voor de voorsluiting: Rits met beleg en inkijk of onderslag.

Deze les bestaat uit 3 delen.

2. De ingezette- of heupzak met ritsbeleg.

Wij hebben natuurlijk ook videolessen over het maken van verschillende jeansnaden, taillebanden en zoomtechnieken en werken met stof met een vleug zoals ribfluweel.

De derde opdracht was het maken van een maxi-jurk. Er kwamen veel details voorbij: het afwerken van een ronde hals en een v-hals, aanzetten van manchetten, het maken van supersmalle rolzomen in dunne stoffen, het aanzetten van een volant, een strokenrok...Ook hierover zijn videolessen te vinden.

Supersmalle rolzoompjes maken zonder dat je daar een speciaal naaivoetje voor hebt kun je met de hand doen maar ook gewoon op de machine. Daar zijn wat trucjes voor die je vindt bij Laatste Nieuws op de homepage.

Lees ook wekelijks Great British Sewing Bee-The Talk op de blogpagina van Bernina. Daar vind je ook heel veel leuke en nuttige informatie !!