Maak kennis met de strijkhulp! Wat is een strijkhulp en waar gebruik je 'm voor....

Nog niet zo lang geleden demonstreerde Marja Stam haar strijkhulpen op een stoffenmarkt. Daar was erg veel belangstelling voor en ze gingen dan ook als warme broodjes over de toonbank. Niet verwonderlijk want in de Verenigde Staten en Engeland zijn deze strijkhulpen volop verkrijgbaar maar tot voor kort niet in Nederland. 

Marja, die veel contacten heeft met naaisters en ontwerpers en zelf ook een enthousiast naaister is, kwam erachter dat er veel vraag is naar deze handige strijkhulpen.

Op basis van een door haar in de VS aangeschaft exemplaar, heeft zij de strijkhulp Kimberley en de nadenpers Wendoline ontwikkeld. Eind 2017 is Marja ook gestart met Boutique de Couture. Vanaf dat moment zijn de strijkhulpen via deze webshop verkrijgbaar.

De strijkhulpen zijn gemaakt van hardhout, zijn bestand tegen hitte en stoom en worden met de hand gemaakt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Daarom worden de producten vóór de verkoop nauwkeurig gecontroleerd.

Hoe gebruik je de strijkhulpen?

Je gebruikt een strijkhulp voor het openstrijken van naden. Het is vaak lastig om rondingen en punten mooi te krijgen. Daarom heeft íe verschillende vormen, zodat je elke naad moeiteloos openstrijkt. Verder is de strijkhulp smal, zodat de naadtoeslag niet doordrukt op de stof. Met het bijgevoegde persblok, pers je vlijmscherpe zomen, plooien en vouwen in door eenvoudigweg boven het te persen oppervlak te stomen en het persblok op de stof te drukken. Het resultaat is verbluffend.

De nadenpers is ook ideaal voor het openstrijken van langere naden en een prinsessenlijn. De scherpe punt gebruik je om bijvoorbeeld kraagjes tot in het verste hoekje open te strijken. Ook de nadenpers is smal, zodat de naadtoeslag niet doordrukt op de stof.

 

Meer informatie en een uitgebreide gebruiksaanwijzing vind je op  

www.boutiquedecouture.nl  en

https://facebook.com/boutiquedecouture/