Museumtip: Hubert de Givenchy – To Audrey with Love...

Audrey Hepburn was niet alleen een prachtige verschijning, maar ook iemand met het hart op de juiste plaats: mooi van buiten én van binnen. Het Gemeentemuseum Den Haag is daarom rond de grote modetentoonstelling Hubert de Givenchy – To Audrey with Love een samenwerking aangegaan met UNICEF Nederland. Hepburn is een van de grootste boegbeelden van deze organisatie.

Het Gemeentemuseum wil een compleet beeld schetsen van Audrey Hepburn, de legendarische actrice, muze van De Givenchy en tot op de dag van vandaag zowel een stijlicoon als een inspiratiebron voor velen. Hepburn was vanaf 1988 ambassadeur van UNICEF, de organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben. Ze reisde de wereld over om arme landen te bezoeken en zo de aandacht te vestigen op het belang van onderwijs en gezondheidszorg. Voor haar persoonlijk was dit werk eigenlijk nog belangrijker dan haar filmcarrière.

Het museum zal een complete zaal wijden aan Hepburns werk voor UNICEF. Daarnaast werft het museum tijdens de looptijd van de tentoonstelling fondsen voor de organisatie, onder andere door een deel van de opbrengst van merchandise te doneren. Zo zal de museumwinkel een kleine shopper verkopen en zijden sjaals, speciaal ontworpen door Hubert de Givenchy.

Te zien in het Gemeentemuseum Den Haag vanaf 26 november
De tentoonstelling Hubert de Givenchy – To Audrey with Love is te zien van 26 november 2016 tot en met 26 maart 2017.