Het ontwerp- en maakproces van een couture creatie van Nathan vastgelegd en te zien...

Het Belgische modehuis Natan schenkt een couture creatie aan het ModeMuseum Antwerpen. Naar aanleiding van deze schenking realiseerde het ModeMuseum een documentaire film die het volledige ontwerp- en maakproces van de jurk documenteert. De film legt de verschillende stadia van het creatieproces van de jurk vast: van het prille ontwerpidee, de eerste schets, de verschillende pasbeurten in het atelier, tot en met de photo shoot met model.

Edouard Vermeulen is met zijn modehuis Natan reeds meer dan 30 jaar actief in de modewereld en geldt als een belangrijke internationale vertegenwoordiger van de Belgische mode. Hij is vooral bekend om zijn creaties die hij maakt voor de Belgische koninklijke familie en verschillende Europese koningshuizen, maar ook voor zijn verfijnde stijl en vakmanschap. Hiermee vervult hij een niet te onderschatten ambassadeursrol voor de Belgische mode en vakmanschap.

Vermeulen heeft een voorliefde voor luxueuze materialen en monochrome kleurpaletten. Hij blijft weg van een overdaad aan prints of decoratie. Versiering beperkt zich tot een accent, een bloem of een strik. Hij werkt graag met architecturale volumes, waardoor de coupes herinneren aan de iconische ontwerpen van Balenciaga en Balmain uit de haute couture van het midden van de vorige eeuw.

Van 16 okt. t/m 4 dec. 2016 zal de documentaire te zien zijn in de MoMu Galerij (gratis toegang), aangevuld met een selectie unieke couture creaties van het huis Natan.

Bekijk hier de Trailer 

Modemuseum Antwerpen