Museumtip: Tijdelijk Modemuseum Rotterdam met de garderobe van de Zwitserse Eva Maria Hatschek (1924 – 2010).

Als je het museum betreedt en het Archief binnenloopt, kom je bij de eerste collectie uit: de garderobe van de Zwitserse Eva Maria Hatschek (1924 – 2010).

Deze bevoorrechte dame, die was getrouwd met een belangrijke Zwitserse industrieel, nam zich op jonge leeftijd voor om zich de rest van haar leven alleen nog maar in couture te hullen. Alles wat ze droeg was afkomstig van couturiers of speciaal voor haar gemaakt door een coupeuse aan de hand van bij grote modehuizen ingekochte patronen. Onder andere Chanel, Givenchy en Yves St. Laurent passeren de revue.

De collectie is speciaal voor deze tentoonstelling naar Rotterdam gehaald. Bijzonder is dat de archivarissen van deze collectie steeds andere stukken tevoorschijn halen die je van dichtbij mag bekijken. 

De vintage store van verzamelaar en stylist Ferry van der Nat bevat ontwerpen van Holthaus, Molenaar, Vos, Fong Leng en Govers. Alles kan bekeken worden, sommige stukken kunnen gepast en zelfs gekocht worden. Voor schoenen is er de Pumporama, waar pumps in alle maten beschkaar zijn om aan te trekken.

New Haberdashery is een stoffenwinkel en naaiatelier waar de bezoeker zelf aan het werk kan met patronen van onder anderen Liselore Frowijn, Monique van Heist en Frans Molenaar. Er is een keur aan fijne stoffen verkrijgbaar, van polkadots tot denim en van zwart zijde tot katoen. Vanaf januari worden er in het naaiatelier vier workshops gegeven over de omgang met kleding, met als thema’s: koesteren, onderhouden, repareren, tweede leven

Video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nDt9AzcnWDw

Let op:Gesloten op maandagen, Nieuwjaarsdag en 1e Kerstdag
http://hetnieuweinstituut.nl