Waar moet je op letten bij het maken van je eigen kleding?

Waar moet je op letten bij het maken van je eigen kleding?

- Je gaat stof kopen en zoekt er een patroon bij. Of koop je eerst een patroon en zoek je daar stof bij? Daar heb je al  een belangrijk punt te pakken.
-  Ga je voor een print of vind je effen stof mooier en in welke kleur?
-  Houd je er rekening mee of het wel bij je figuur past of denk je: Hé wat een leuk patroon, dat ga ik gewoon maken.
-  Let je er op of bepaalde materialen bij je lengte en figuur passen?
-  Weet je welk type rok, broek, jurk, jasje, roklengte, kraag of halslijn het best bij je past?
-  Besteed je aandacht aan details als mooie knopen, een bijzondere belijning, contrasterende biesjes, aparte deelnaden etc. zodat het een echte blikvanger wordt?
- Ga je spontaan iets maken of kijk je of het bij je garderobe past zodat je het goed kunt combineren en het nieuwe kledingstuk een aanwinst voor je kast is?                                          
 
Misschien denk je: Help! Het pakt niet uit zoals ik van tevoren bedacht had want:
- de kleur of de print staat toch niet zo mooi of het kledingstuk valt tegen en past toch niet bij mijn figuur.
- De stofkeuze of de belijning zijn verkeerd gekozen.
Zonde van alle tijd en energie die je erin hebt gestoken. Heb je dan nog wel zin om de volgende keer weer iets zelf te gaan naaien?
Als je in de winkel een kledingstuk past zie je meteen of het model of de kleur iets voor je doet. Met een patroon en een mooie lap stof zie je niet direct het eindresultaat!
 
Daarom is een persoonlijk kleur en/of stijladvies een steuntje in de rug bij het kiezen van stof en patroon want je hebt geleerd welke kleuren je prachtig staan en welke modellen fantastisch bij jouw figuur passen.
Als je daarmee vertrouwd bent, kun je ook beter naar een ander kijken en inschatten wat bij die persoon geweldig staat. Ook leer je hoe je kleding op bijzondere manieren kunt combineren.