Moulage; kunst en vakmanschap in modevorming

Moulage; kunst en vakmanschap in modevorming

Moulage is een van oudsher veelgebruikte techniek om te komen tot couturekleding en wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt als ontwerpmethode.

Het is een driedimensionale modeontwerp- en uitvoeringstechniek waarbij de stof op een model of paspop wordt gedrapeerd en gemodelleerd.

Dit overzichtelijke handboek is ontstaan uit de in de loop der jaren opgebouwde en uitgebreide praktijkmanuscripten van vakspecialisten Annette Duburg en Rixt van der Tol. Er is slechts een beperkt aantal mensen die het vak mouleren nog kunnen doceren en dit handboek is daarbij onmisbaar. Ingegaan wordt op de geschiedenis van moulage vanaf de oudheid en de toepassingen door couturiers vanaf 1900. Hedendaagse ontwerpers beschrijven eigen moulagetechnieken. Daarna komen alle aspecten van mouleren aan bod in een aantal, helder geschreven hoofdstukken die duidelijk worden geïllustreerd door kleurenfoto's en tekeningen. De thema's zijn: voorbereiden van materialen en het nemen van de maat; verschillende kledingonderdelen zoals rokken, bovenstukken, jurken, mouwen, kragen, jassen, broeken en draperieën.

Bestel bij Bol.com